Інформація для батьків
Шановні батьки! Наразі тему здорового харчування можна беззаперечно назвати однією з найбільш популярних та актуальних у світі. Повноцінне харчування – це одна з ключових складових для здорового розвитку дитини. Що приготувати дитині в школу? Щоб дитина з’їла перекус із задоволенням, їжа не повинна швидко псуватись, а також має бути смачною та корисною. Адже головне правило шкільних перекусів – не зашкодь!
Корисні перекуси: що покласти в ланч-бокс школярам?

https://learning.ua/blog/201901/korysni-perekusy-shcho-poklasty-v-lanch-boks-shkoliaram/
Як в учнів сформувати культуру споживання здорової їжі


Правильно харчуватись, споживати корисні продукти та ігнорувати (або хоча б не зловживати) шкідливі – ця звичка формується дуже довго. Проєкт “Дружня школа” зібрав поради, як почати процес формування якомога швидше і зробити так, щоб він протікав легко для вас та дитини і приносив задоволення.
https://nus.org.ua/articles/yak-v-uchniv-sformuvaty-kulturu-spozhyvannya-zdorovoyi-yizhi/

ВИТЯГ
із Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України № 2205 від 25.09.2020р., зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2020 р. за № 1111/35394)
Додаток 11 до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (пункт 11 розділу VI)
ВИМОГИ
до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами, включаючи харчову алергію та непереносимість окремих харчових продуктів або речовин
- Особливі дієтичні потреби учнів закладів освіти підтверджуються медичною довідкою, що видана сімейним лікарем чи педіатром, де зазначено особливі дієтичні потреби учня із встановленням відповідного діагнозу.
- Індивідуальне харчування для учнів з особливими дієтичними потребами повинно бути організоване з урахуванням рекомендацій щодо обмеження/виключення відповідних харчових продуктів, напоїв та страв зазначених у медичній довідці.
- Енергетична та поживна цінність харчування для учнів з особливими дієтичними потребами повинна відповідати віковим та статевим нормам та повинна бути забезпечена адекватною заміною тих харчових продуктів, напоїв та страв, що спричиняють алергічні реакції або непереносимість.
Продукти, які викликають алергію
https://medfond.com/porady/produkti-yaki-viklikayut-alergiyu-spisok.html
Таблиця «Алергени»
|